c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Fortress Krav Maga

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ;

  Η προπόνηση του Krav Maga βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, τις μαχητικές ικανότητες, χτίζει τακτικές συμπεριφορές και εκπαιδεύει νοητικά τον ασκούμενο να αντιμετωπίζει τη βία μεθοδικά. Πιο συγκεκριμένα εκπαιδεύει τον μαθητή στις αντεπιθέσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, να χτυπάει μόνο εκτεθειμένα ευαίσθητα σημεία, σημεία του σώματος δηλαδή που δε δυναμώνουν (γεννητικά όργανα, μύτη, αυχένας κ.α). Μα αν όλα αυτά τα χτυπήματα είχαν επαφή, κανείς μας δε θα ερχόταν δεύτερη ημέρα στις σχολές. Επομένως, στην προπόνηση σημαδεύουμε τα ευάλωτα σημεία χωρίς να τα αγγίζουμε ώστε στο δρόμο να τα χτυπάμε. Αυτομάτως το ποσοστό ατυχημάτων από χτυπήματα ελαχιστοποιείται σημαντικά στην εκπαίδευση. 

  Μην παρεξηγηθεί αυτό, φυσικά και υπάρχει επαφή στις προπονήσεις μας, άλλωστε το «Krav Maga» σημαίνει «μάχη επαφής». Η έμφαση όμως στην ασφάλεια του αμυνόμενου και η ανάγκη να αμυνθεί και να διαφύγει από τον κίνδυνο όσο πιο άμεσα μπορεί, δεν είναι κομμάτι μιας ανταγωνιστικής νοοτροπίας αθλητικής αναμέτρησης (Βλ. Μαχητικά αθλήματα), συνεπώς ο ασκούμενος δεν εκτίθεται σε αλλεπάλληλα χτυπήματα προκειμένου να εξοικειωθεί με την επαφή και δεν αναγκάζει το σώμα του να περιμένει να δεχτεί χτύπημα. Στο δρόμο ακόμα και το ένα χτύπημα που θα δεχτεί ο αμυνόμενος μπορεί να τον βάλει σε μεγάλο κίνδυνο. 

  Σε μια ρεαλιστική συνθήκη η κατάσταση είναι πιθανό να οδηγηθεί σε κάτι χειρότερο από τον τρόπο που γνωρίζω να την αντιμετωπίζω. Αν πάρω ως δεδομένο ότι δε θα χτυπηθώ, στο δρόμο θα τραυματιστώ. Αν πάρω ως δεδομένο ότι θα χτυπηθώ το αποτέλεσμα στις πραγματικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε βαρύ τραυματισμό ή ακόμα και σε θάνατο. 

ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΤΟΥ Κραβ ΜΑΓΚΑ: ασφαλεια – ρεαλισμοσ

  • Ως παιδιά μάθαμε πολλά από τα παιχνίδια, το ίδιο συμβαίνει και στα μαθήματα του Κραβ Μαγκά, χρησιμοποιούμε παιχνίδια για νοητική προετοιμασία τεχνικών, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση. 
  • Ένα αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας χωρίς φυσική κατάσταση είναι άχρηστο. Η εκγύμναση του σώματος αποτελεί σημαντικό μέρος της προπόνησης σε κάθε μάθημα του Κραβ Μαγκά, τόσο για τη βελτίωση των μαχητικών ικανοτήτων όσο και ως μέσο έντασης στον αμυνόμενο, προσομοιώνοντας την εφαρμογή της τεχνικής σε ρεαλιστικές συνθήκες συναισθηματικής πίεσης .
  • Ρεαλισμός. Σε κάθε μάθημα, κάθε τεχνική που μαθαίνω, εφαρμόζεται στην πράξη υπό συνθήκες στρες. Σε αυτές τις διαδικασίες καλείται ο ασκούμενος να πάρει τη σωστή απόφαση εφαρμόζοντας την τεχνική που έμαθε όταν δέχεται επίθεση, υπό συνθήκες υψηλής έντασης. 
  • Πολλαπλοί επιτιθέμενοι. Ο ασκούμενος μαθαίνει να αντιμετωπίζει με τακτικές συμπεριφορές, παραπάνω από έναν επιτιθέμενο. Διδάσκονται οι κατάλληλες τακτικές, δουλεύονται και έπειτα εφαρμόζονται σε διαφορετικές συνθήκες κλιμακώνοντας άλλοτε τον αριθμό των επιτιθέμενων και άλλοτε την ποικιλία των επιθέσεων, ανάλογα και με την εμπειρία των μαθητών.
 
  • Κανένα μάθημα δεν είναι ρουτίνα. Κάθε μάθημα στο Κραβ Μαγκά είναι και μία νέα περιπέτεια! Όλα τα στάδια του μαθήματος χαρακτηρίζονται από αστείρευτη ποικιλία διαδικασιών. 
 
  • Το μάθημα είναι δομημένο με συγκεκριμένο τρόπο και παρέχει στο μαθητή τη δυνατότητα να ταξινομεί τις γνώσεις που εισπράττει και να εξελίσσεται βάσει κατανόησης. Η συχνή επανάληψη και η σύνδεση των νέων δεδομένων με τα προηγούμενα μαθήματα, οι μέθοδοι αργής εκμάθησης και έντονης εκπαίδευσης, καλύπτουν τις ανάγκες κατανόησης του μαθητή παρέχοντας τη δυνατότητα να αντιληφθεί το Κραβ Μαγκά με πολλούς τρόπους. 
 
  •  Όχι γιατί το είπε ο δάσκαλος! αλλά γιατί το γνωρίζει ο ίδιος ο μαθητής πια. Το Κραβ Μαγκά χρησιμοποιεί την επιστήμη, τοποθετώντας το νόημα μεταξύ γνώσης και εμπειρίας. Οι αρχές του Κραβ Μαγκά βοηθούν τον μαθητή να κατανοήσει σε βάθος το πως και το που όταν αντεπιτίθεται και το γιατί όταν αμύνεται. Αρχές επίθεσης και άμυνας δίνουν τη δυνατότητα απλοποίησης των τεχνικών με λογική προσέγγιση.
 

  Το Κραβ Μαγκά βασίζεται στις φυσικές αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος, για αυτό δεν ξεχνιέται και δεν είναι πολύπλοκο στην εφαρμογή του. Ο ΙΜΙ ΛΙΧΤΕΝΦΕΛΝΤ, ο ιδρυτής του Κραβ Μαγκά, ανέπτυξε αυτό το σύστημα αυτοάμυνας βασίζοντάς το στις αυθόρμητες αντιδράσεις του ανθρώπου. Έτσι ο ασκούμενος του Κραβ Μαγκά εξελίσσει κάτι που ήδη γνωρίζει το νευρικό του σύστημα.